SNÖÖÖ!!!

Snö, snö, massor med snö! :) Imorn när jag vaknade hade det börjat snöa! ^^ Bara det skulle bli en ordentlig vinter i år! Inte bara slask.. usch usch!
     Hade geografi prov idag. Den verkade gå helt okej. Jag svarade iaf på alla frågor. Och sen sista passet hade vi finska - läsförståelse.. :S Det fanns 2 olika "prov" och jag fick den längre.. :S den va konstig, och lååååång!
     Och så efter skolan åkte jag till stan med pappa, hämtade mamma, gick och handla och så hem.
När vi kom hem såg vi en bil som kört i diket några hundra meter från vårt. Men det såg ut att ha gått helt okej med dem.

Det känns inte alls som fredag! Och veckorna går väldigt fort!
I veckoslut ska jag inte göra något extra. Bara vara, som vanligt.
Ska kanske ta och se en film ikväll.

Nää nu vet jag inget mera! Hejj.

<3

Onsdag

Ganska lugn dag idag. Hade geografi första passet. Vi gick igenom lite vad vi ska kunna till provet. 
Sedan hade vi finska prov, som gick helt okej, tror och hoppas jag.
Sedan var det håltimme. Hade inte mycket att göra! :S Jag glömde hem boken som jag håller på läsa.. :/
Fjärde passet hade vi modersmål. Jag och Viktoria höll en liten presentation om Anton Tjechov och novellen Vadet. Gick åt skogen för min del :D
Och sista passet hade vi tyska. Var inte kul, för jag blir väldigt irriterad på läraren när hon blir lite heller arg på oss! Jag bara tål inte henne! Hon tyckte vi var agressiva när vi bara frågade vad ett ord betydde!? Hmph..

Nu har jag skrivit en av de tre texter som jag ska skriva till modersmål. Den första blev 3 sidor lång, så får se hur de två andra blir..
Jag borde läsa på geografi också, men först ska uppgiften till modersmål vara klar. Jag läste lite på geografi på håltimmen, men det var så mycket ljud runt omkring så det blev inte till något. Kunde inte koncentrera mej.

Men nu börjar salatut elämät! Hejj!

<3

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
______________________________________________________________________________________________

21:34

Nu har jag äntligen skrivit klar tre texter.. huhhuh! Det var inte roligt, och de blev dåliga. Men jag hinner inte göra dom bättre!
Imorgon skulle jag ha haft sovmorgon men nej, jag ska på hörförståelse, till finskan..
Nääh.. nu får det bli lite geografi.. :S
Blaah..


:/ .. :s .. :( .. :'(

Allt för mycket att göra! :S Idag har jag läst till psykologi prov, vilket jag har imorgon och kan ingenting! Imorgon måste jag läsa till finska provet som är på onsdag, på onsdag måste jag skriva 3 texter till modersmål om en bok jag läst - som ska vara klar till fredag, på torsdag måste jag läsa till geografi provet som är på fredag. Så på fredag får jag ta det lugnt. Men då igen på lördag-söndag måste jag läsa till modersmåls provet som jag har på måndag, då bilr det en liten paus, och så sista provet är nästa fredag - tyska.. Yschdå!

Nu skulle det verkligen passa bra med en resa! Men det kan hända att jag slipper utomlands i vinter :) men jag vill nuuu..!!! :(  Och Annalina som trolitvis ligger och solbadar just nu i cypern :( (kanske inte just nu men..)

Nej nu är det sängdags! Gonatt!

<3

Löördaag..

Ååh! Är så arg på allt just nu! Vet inte varför, allt bara kom upp på en och samma gång. Någonting funkar inte å jaa.. inget.
Jag vill utomlands nu! :/ Till Thailand, där behövde man inte planera vad man skulle göra, man bara var, kändes som om det inte fanns några problem alls här i världen eller i livet.
Det känns precis som söndag idag. Tror att det känns så eftersom Anders, Henna och Filip va här och äta. För det brukar de vara på söndagar. Men som tur känns det bara som söndag!
Borde få klar en finska uppgift imorgon. Började på den idag, men orkade inte göra den klar. Och nästa vecka kommer det prov efter prov.. :s Har inte kollat hur många jag har nästa vecka, men allt som allt borde de vara 5 stycken. Jag har inte hängt med ordentligt på timmarna så jag borde börja läsa.. Får se hur det går.

Nu vill jag också ha nya kläder och skor! Allt möjligt! Någon som vill bjuda på en shopping runda? ;)
Ahh! Jag vill till stan, men jag vill inte gå runt med typ mamma eller pappa. För det första: mamma gnäller bara att hon är trött och inte orkar titta längre, medan pappa helatiden frågar "nå er hedee nutå fin?" eller "nå ere hedee du nutå vill ha?"..
För det andra, det sker inget roligt, man blir bara deprimerad av allt klagande..
Jag vill ha roligt!!! Har samlat på allt sprall i flera år, och nu vill den ut! Men nejjj.. nejj nejj nejj!
Ähh..




Det blev hemlagat sushi idag.. inte för mej eller Anders, men för de andra.

'Fredag!' eller 'Fredag..' ?

Äntligen fredag. Jag skulle inte ha överlevt en skoldag till.. :S Fast idag hade jag en lite lugnare dag, hade nämligen sovmorgon sedan modersmål, geografi och tyska, och sen blev det att sluta redan halv 2 :)
När jag kom hem åkte vi till stan till matbutiken, till en elektronik butik, hämta mamma från frisören, hämta "kina mat", hämta något ännu från Citymarket och SEDAN hem.. :b
     Ikväll blir det inte något extra inte. Ska bara ta det lungt.  Imorgon ska vi ha en lite större middag, som Anna ska tillreda.
Jag vill byta smycke i navelpiercingen! :( Har blivit led den jag har. Måste bara köpa ett först, och vänta en stund tills själva hålet är helt bra :)

Kommer inte på mera jag kunde skriva så hejjsvejjs! :)

<3

Blah

Hejj på dejj. Idag kom mitt studiekort! :) Tror inte att jag kommer att minnas använda den, men kan vara bra ibland :)
     Hade sovmorgon idag, sköönt. Men det förstår jag inte ännu heller, för när jag kom till skolan, satte mig ner och så kom jag på att jag glömt att sminka mig! Det är inget med att jag inte hade smink på mig, utan det att jag hade glömt bort det, för jag gör precis samma sak varenda morgon. Hmm..  Men själva skolan var ganska tråkig idag.
     Idag var det då flickornas tur att spela innebandy. De vann 2 matcher och förlorade 1. Men de slapp vidare! :)
     Efter skolan åkte jag till stan. Sökte efter gardiner med Anna. Jag hittade så många härliga saker ^^ Men köpte inget.. :(
Antingen var de för dyra eller så var det något jag inte hade plats för i rummet, de var nämligen möbler eller speglar eller så lådor.  Ska gå någon annan dag och se om jag hittar något jag kan köpa, för jag hann inte riktit genom allt idag.

Nu är det matdags!


Hoppsan, det var visst onsdag!

Hejjåhåå. Idag blir det först tortillas + pannkaka till efterrätt, och sedan bowling :)
     Geografin gick bra idag, jag lärde mig havsströmmarna så jag kunde dem :) Men det skulle egentligen inte ha varit så viktit om jag inte kunnat dem, för vi fick själv komma upp och visa 2 om vi ville. 
     Modersmål gick också helt okej, vi berättade om boken i grupper på 3-4 personer, och läraren stod inte och lyssnade på så det vaar ganska schweet :b  På tyskan hade vi med oss en pojke från tyskland :)
    Pojkarna hade skolinnebandy turnering idag, och de vann båda matcherna! :) Go KG! :D (Kronoby Gymnasium) :b

Nu och äta!

För mycket att göra

Hej. Har haft väldigt mycket att göra idag. I skolan lyssnade/såg vi sista passet på en valdebatt. Det var ungefär det tråkigaste jag varit med om! När jag kom hem hade jag brottom att läsa klar en bok, jag hade kvar ungefär 90 sidor (och jag som inte läser snabbt..) som jag sedan skulle förbereda att berätta om till i morgon. Och då var det bara att börja lära sig havsströmmar, och rita 3 klimatdiagram.. :S Allt är klart nu, men bok presentationen kommer att gå dåligt, jag kan inte prata i 10 minuter! speciellt inte om en bok! :/
     Anna kom hem från Vasa idag, hon kom via Kronoby, via Anders, å hon tog med sig lite av den väldigt goda kycklingsalladen som lämnat över från festen ^^

Måndag måndag

Hejssan! Kom just hem från skolan.  Hade gymnastik första passet, sedan håltimme, mat, tyska, håltimme och sist men inte minst modersmål.  Modersmål är nog det tråkigaste ämnet som finns, iaf med den lärare som vi har.
     Sitter och mumsar på en Mars Delight ^^ Gott gott! 
     Borde läsa böcker, för jag har lånat många, och låne tiden går ut snart :S men jag hinner inte :/ :(
Neej, jag skriver kanske mera senare. Puss o hejj!

Lördag/Söndag

Gårdagen var kul! :) Orkar inte berätta om den. Men det blev att åka iväg till festen klockan 5, och hem kom vi 2 tiden.. :S Så det blev att såva lite längre ida då.
     Och imorgon är det skolan som gäller.. Nej nej nej! :(  Borde göra läxorna nu, men orkar inte! 
Blir inte mycket att skriva här inte.. Det händer nämligen inget i mitt liv som skulle intressera andra, ellder mej själv heller så :D Men försöker skriva något hit för att ha något att.. göra, eller för att ha en orsak att inte göra läxorna t.ex ;)

???

Okej, först var det ganska intressant att ha en blogg, men nu, vad är det för vits att skriva om sitt liv och vardgen, när det bara är högst 6 personer som läser det? Det lättar inte att skriva ner någonting, när jag inte kan/vill skriva sådant som beskymrar mej. Men, jag slutar inte med bloggen bara för det. Kan ju hända att det bara är nogon irritation på gång..
     Iaf, har suttit och tittat på O.C. i min sköna soffa nästan hela dagen. Åt lite och duschade där emellan. Och så läste jag lite på en bok också!
     Nu har jag lust att pröva lite kläder! Så det ska jag göra.  Och det kan jag säga er, det är ovanligt! Det händer högst 1 gång om året! kanske 2..

Hittade annars något mycket intressant i tidningen idag! ;) ^^

Mes.

Så det blev ingen Vasa imorgon. Pappa gick inte med på att skjutsa mej dit, Anders hade inget ärende dit och bussen vill jag inte ta, inte iaf ensam, vilket jag är. Mes.  Jag får väl lov att gå och servera i mina gamla trasor nu på lördag.
Jag började titta på gamla O.C. avsnitter på dagen. Var tvungen att börja från sesong 2, eftersom sesong 1 är i Kronoby.
Nu ska ja fortsätta titta på O.C. Auf Wiedersehen!

Torsdag

Vad ska man göra idag då?
Funderade just med Anna om jag skulle åka till Vasa och shoppa men henne imorgon. För jag behöver kläder till lördag.
Annars också, men det är "akut" till lördag.
Borde städa rummet.. Den är helt upp och ner vänd. Men när man inte orkar så orkar man inte.. :b
Nej nu vet jag inte vad ja ska skriva här mera.

Hejdå!


Blev lite rit sugen så ja tog och klottade ner ngt. Jag skulle inte själv köpa den tröjan, mönstren bara kom dit.. Inte av mitt eget smak. Och den är inte klar ännu.



Höstlov!

Äntligen är det höstlov! Va skönt. Har väntat på den väldigt länge!
Idag har vi dagsverk, jag ska städa pappas kontor. Får se om jag städar lite här hemma också.
Men igår kom Annalina, Emma och Johanna hit. Vi åt lite gott och sökte efter kläder på nätet. Vi hittade så många fina klänningar! Skulle vilja köpa dom alla!

I lördas var jag till Haparanda - Ikea med Anna och Filip. Jag hittade ett TV-bord, en bokhylla, soffbord, tavla och några små prydnader :) Är väldigt nöjd med allt jag hittade! Vanligtvis brukar jag inte hitta något från Ikea, i och för sig var jag ganska liter när jag sist besökte en ikea, men iaf. :D

Nu på lördag ska ja på 50 års "kalas" och servera med Anna. Får se hur det blir. Dit kommer ungefär 30-40 personer.
Jag kan nästan slå vad om att jag spiller champagne i nacken på någon! Vi får hoppas på att inget sådant händer.

Nu ska jag skutta iväg och äta (hoppeligen något gott).

Kom inte direkt på hur man använder denna sida (hehe), inlägget blev skriven ca halv 12 idag.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0